Gastouderopvang is opvang die door de gastouder in haar eigen huis wordt geboden.

Gastouderopvang is kleinschalige kinderopvang in een huiselijke sfeer. Weliswaar niet in de eigen omgeving
van het kind, maar het zal wel een plek zijn waar hij/zij zich snel thuis zal voelen en waar vaak ook speelkameraadjes aanwezig zijn.

Een gastouder is iemand die de zorg voor eventueel eigen kinderen graag wil combineren met het opvangen van gastkindjes.
Voordeel voor uw kind/kinderen is dat er meestal meerdere kinderen aanwezig zijn waardoor zij speelkameraadjes hebben en in kleinschalig groepsverband leren samen te spelen en samen te delen.

Als we kijken naar het kostenplaatje, is gastouderopvang geschikt voor vrijwel iedere vraagouder die opvang nodig heeft voor 1 of meerdere kinderen. Bij gastouderopvang betaalt u de gastouder over het algemeen slechts voor de uren die daadwerkelijk zijn afgenomen.

De gastouder heeft haar eigen voorwaarden waaronder zij de opvang vorm geeft. Deze voorwaarden omvatten o.a. het uurtarief, annuleringsregels en bijvoorbeeld haal – en brengtijden. Bij de kennismaking met een potentiële gastouder zijn deze voorwaarden onderwerp van gesprek, zodat u weet waar u voor kunt kiezen.

© 2019-2021 GOB Kiddie Care | gemaakt door WebStaal